perjantai 28. joulukuuta 2012

vuosi vaihtuu pian....

Närästys, tuo ah niin kamala vaiva. Eilen närästi aamusta asti. Eikä kotona yhtään närästyslääkettä tietenkään. Mulla on viha-rakkaus -suhde närästykseen. Vihaan sitä oloa yli kaiken, mutta samalla se lievittää mun keskenmeno -pelkoja (kyllä, mulla on edelleen niitä, vaikka mennäänkin raskausviikolla 29+4). Kävin illalla sitten apteekista noutamassa ison paketin rennietä, nyt voi rauhassa närästellä kun on apu lähellä.

Päivällä tuhottiin piparitalo lasten kanssa, he kun odottaneet sitä jouluaatosta asti. Jerry myös söi talon osia, mutta Eetua ja Eriniä kiinnosti enemmän tuhoaminen. Voi sitä riemua kun saivat rauhassa purkaa meidän vaivalla rakentamaan (hieman vinoa) muumitaloa. Ja voi sitä siivoamisen määrää, onneksi sentään suurin osa paloista ja murusista pysyi pöydällä.

Eilen otin Erinin mukaan tutustumaan Lanan uuteen koiraan. Pojat tulivat mustasukkaisiksi vaikka lupasin, että hekin pääsevät vuorollaan. Eetun kanssa mennään jo maanantaina.
Ajattelin, että Erin saattaisi hieman pelätä Capoa kun on iso koira ja Erin on pelännyt mm. siskoni koiraa. Mutta ehei, alkoi nauraa räkättämään ovella jo ja vain hihitteli kun Capo nuoli hänen naamaansa. Erin taisi nauraa melkein koko ajan kun oltiin paikalla. Juoksivat Capon kanssa ympäri kämppää, Erin heitti Capolle palloa ja yritti kiivetä Capon selkään. Ja kun oltiin lähdössä, piti pelleillä vähän, että lähtö hieman viivästyisi. Parin tunnin juoksemisen seurauksena oli se, että Erin nukahti kauppareissulla autoon ja nukkuikin sitten loppuillan. Myös Capo oli kuulemma meidän lähdön jälkeen nukkunut.

Tänään on jo perjantai. Nuo joulunpyhät vähän sekoitti sisäistä kalenteria kun oon ihan tiistaissa tänään. Erin ja Jerry menevät isälleen ja saapuvat vasta 1. tammikuuta takaisin kotiin. Heidän isänsä itse ehdotti, että pitää lapset uudenvuoden. Silti, kun olen varmistanut, että saako lapsille maanantaiksi hoitajan tai saako itse vapaaksi sen päivän, on vi***illut mulle ilmoittaessaan, että hoitaja hoidettu. Totesi että pääsen bilettämään. Tietää varsin hyvin, etten ole mihinkään menossa bilettämään tässä tilassa, pääsee vain ilotulitusta katsomaan (lapset kun pelkäävät sitä pauketta) ja Jukka on suunnitellut siksi päiväksi ohjelmaa. On yllätys eikä suostu kertomaan mitään. On kuulemma suunnitellut tätä jo pidemmän aikaa. Sen verran tiedän, että menemme katsomaan Juoppohullun päiväkirja -elokuvan (joutui paljastamaan kun sain ahaa-elämyksen tässä yksi päivä ja muistin, että se tulee elokuviin ja aloin pohtimaan pääsisimmekö katsomaan sen jo viikonloppuna. Paljasti sitten, että maanantaiksi on liput jo varattuna). Mitään muuta en tiedä. Jukka on mua tästä asiasta kiusannut jo pari viikkoa, käskee mun olla miettimättä asiaa (olen utelias ja sitä mieltä, että hullua ei saa pitää jännityksessä) ja kuitenkin itse puhuu asiasta harva se päivä. Noh, maanantaina näen. Sain vain käskyn, että mun pitää laittaa itseni kuntoon siihen mennessä kun Jukka pääsee töistä. Iik. Jännittää jo.
Eetukin lähtee tänään meidän äitille taas. Isäpuoleni (joka ei ennen ole ollut kovin innoissaan mun lapsistani) itse ehdotti, että Eetu voisi mennä heille. Eetu pääsee mummille aika usein, äiti tykkää kun Eetu on seurana ja Eetu pääsee mummille huomion keskipisteeksi. Meillä on Eetun kanssa sopimus, että pääsee mummille viikonloppuisin aina kun haluaa ja aika usein siellä viihtyykin. Kesäisin kun äitilläni on loma, Eetu voi viihtyä viikonkin kylässä. Silti hänelle tulee aina koti-ikävä ja jossain vaiheessa pakko päästä takaisin kotiin. Järjestely sopii meille kaikille, Eetu saa sitä "omaa huomiota" mitä kotona ei saa siskon ja veljen ollessa kotona, äiti ja isäpuoleni saavat seuraa ja itse saan hieman helpotusta ja lepoa (mikä näin raskaana ollessa tekee hyvää). Sunnuntaina Eetu tulee taas kotiin ja maanantaina pääsee takaisin mummille juhlimaan uuttavuotta.

Pahoittelen, että teksti on sekavaa. Ei ajatus kulje taas kunnolla. Tuli nukuttua vähän huonosti.


* mummi = äitini (jos joku ei ymmärtänyt)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti