tiistai 14. helmikuuta 2012

Tyttö joka katsoo merelle


Ajattelin kertoa asiasta, joka on minulla hyvin lähellä sydäntä. Nimittäin meri.
Isälläni on vene, Bianca, joka on 7,20 m pitkä ja 2,40m leveä. Ei siis mikään järin suuri, hyvin on kuitenkin mahtunut kuusikin henkeä kyytiin. Biancassa on edessä hytti johon mahtuu lapsi ja kaksi aikuista. Tai vaihtoehtoisesti aikuinen ja kolme lasta (juuri ja juuri). Keskellä on kapteenin ja "ensimmäisen perämiehen" penkit ja moottori. Takana on "loosi", josta saa tehtyä pedin parille aikuiselle, maksimissaan kolmelle.

Olin ensimmäisen kerran merellä kun olin 3 viikkoa vanha. Tästä lähtien olen joka kesä lähtenyt veneilemään isäni kanssa (ennen vanhempieni eroa tietenkin olimme koko perhe).
Monena vuonna siskontyttöni Suvi (meillä on vain 2 vuotta ikäeroa ja olimme joskus parhaat ystävät) ja serkkuni Teemu olivat mukana, nyt viime vuosina ovat lapseni olleet mukana. Miikka ei ole ollut paljon matkassa koska on ollut töissä.
Yleensä seilaamme Turun saaristossa, varsinkin Vepsässä olemme käyneet joka vuosi. Ikävä kyllä alkaa siellä yöpyminen (satamamaksu) olemaan aika kallista.
Vepsän hiekkaranta on lapsille sopiva, syvenee hyvin loivasti. Rannalta löytyy myös mm. liukumäki. Pienen matkan päässä rannasta on pieni kioski. Aika kallis sekin, yleensä ostamme vain jätskit sieltä. Kioskin lähellä on lentopallo-kenttä ja keinuja. Myös grillipaikka löytyy ja pari saunaa jotka voi varata.
Isäni ja pojat, 2010

Toinen paikka johon yleensä suunnataan, on Uusi Kaupunki. Siellä meillä on tapana yhtenä päivänä hakea kotipizzasta pizzat. Hauska perinne vaikkei kovin terveellinen ;)
Joskus satutaan paikalle samaan aikaan kun on jotain tapahtumaan, esim. yötori tai crusell -viikko. Silloin menemme katsomaan esityksiä.
Joskus (ei joka vuosi) käymme Bonk -museossa. Siellä on esille kaikenlaisia ihme vempaimia ja opas kertoo tarinaa jokaisesta. Kierroksen lopussa kuitenkin paljastuu, että mikään niistä ei ole oikea keksintö, vaan tarina on keksitty ja vempaimet rakennettu juuri sitä "museota" varten. Samassa pihassa on myös "Baby Bonk", jossa lapset saavat itse rakentaa erilaisista osista omia vempaimiaan, jotka laitetaan seinälle esille. Kerran sieltä löytyi jonkun pienen tytön tekemä "pikkuveljen sähköistin laite".


Pikkuveljeni Miikka ja serkkuni Teemu, 2006
Pikkuveljen sähköistin laite

Ukissa tutustuin vuonna 2006 myös ihanaan ihmiseen, erääseen Artoon. Olimme katsomassa Anna Erikssonin esiintymistä ja tämän jälkeen olimme Suvin kanssa menossa veneeseen kun kuulimme huudon "Hei, mitä te teette mun veneessä?!". Käännähdimme ympäri ja näimme muutaman vuoden meitä vanhemman jätkän. Menimme juttelemaan ja koko ilta ja yö kuluikin Arton seurassa. Suvi ja Arto höpisivät musiikista, me Arton kanssa flirttailimme toisillemme. Vaihdoimme numeroita ja loppureissun menikin viestejä vaihdellen. Ei meidän välillemme mitään enempää kehittynyt, mutta meistä tuli hyvät ystävät. Kävin jonkun verran Ukissa Artoa (ja hänen kavereitaan) moikkaamassa ja Arto kävi jonkun verran Turussa. Nyt emme ole hetkeen ollut yhteyksissä, tietyistä syistä, mutta Arto on mielessä aina välillä. Ikävä on.

Joskus lähdimme myös pidemmälle reissulle Maarianhaminaan. Nyt emme ole moneen vuoteen menneet, ei viitsi viikon reissussa lähteä niin kauas.

Yksi lempi saaristani on Rauman saaristosta löytyvä Haminkari. Sielläkään emme ole useaan vuoteen käyneet. Ennen olimme siellä usein niin, että paikalla oli Suvin isä ja tämän vanhemmat omalla veneellään, pappani ja setäni heidän veneellään Marii :lla ja me omallamme. Myös muut paikalla käyneet olivat tuttuja ja koskaan ei ollut tylsää. Haminkarista löytyy kolme laituria, Rauman Seudun UrheiluKalastajien mökki, sauna ja grillipaikka.
Viimeksi olin Haminkarissa viikonlopun vuonna 2006. Silloin matkassa oli Suvi, ystävämme Pinja, Suvin pikkuveli Joni ja Suvin isä.
Ajattelin ensi kesänä ylipuhua isäni jos lähtisimme taas Haminkariin. 
Minä ja siskonpoikani Haminkarissa, 2006

Toinen lempisaareni on Ahvensaari. Ahvensaaresta löytyy vanha kalkkikaivos johon pääsee kulkemaan. Täältä löytyy myös kivoja maisemia tälläiselle wannabe-valokuvaajalle. ;)
En Ahvensaaresta osaa hirveästi kertoa, viimeksi kävin siellä(kin) v. 2006.
2006

2006

isäni, 2006

Veneily on jotain, mitä haluan jatkaa lasten kanssa. Yhtäkään kesää ei ole, etten olisi reissussa ollut. Myös lapset ovat saaneet osansa, Eetu oli 7kk vanha kun oli ensimmäisen kerran reissussa, Jerry reilu 4kk ja Erin 4kk. Joka vuosi odotamme kaikki innolla venereissua. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin kuunnella meren ääniä, katsoa aaltojen pauhaamista rantaan, olla vaan. ♥

Eetu ensimmäistä kertaa matkassa, 2008
Jerry ekaa kertaa, 2009

Erinin eka reissu, 2010

Eetu, 2011

Erin 2011

Jerry, 2011


2011Ei kommentteja:

Lähetä kommentti