lauantai 25. helmikuuta 2012

Muutama projekti

Mulla on menossa muutama projekti..
Projekti nro 1. 
Hiusten kasvatus. Leikkasin lyhyeksi vasta syyskuussa mutta nyt jo haluan taas pitkät hiukset. Viimeksi leikkasin joulukuun alussa reilun sentin mittaiseksi takaata. On hiukset kasvanut jo n. 4-5cm pitkiksi. Tää vaihe on vaan turhauttava kun ei saa hiuksia laitettua kiinni, eikä muutenkaan mitenkään kivasti (kun en viitsi käyttää kauheeta määrä kaikkia myrkkyjä ettei mene kamalaan kuntoon).
Suunnitelmissa on kasvattaa ainakin näin pitkäksi:

Luulen, että taas menee pari vuotta, että saan tarpeeksi pitkät, hyvällä tuurilla 1½ vuotta vain.
Viimeksi kasvoi kolmessa ja puolessa vuodessa näin lyhyistä näin pitkiin:En vaan oo kaikista kärsivällisin ihminen kun pitää odottaa. Nyt ei vaan muu auta. Ellei sitten jossain vaiheessa olisi rahaa hommata pidennyksiä.


*****


Projekti nro. 2.
Ylimääräisen rasvan ja sokerin karsiminen.
Yritän karsia kaiken ylimääräisen rasvan ja sokerin pois ruokavaliosta. Olen jo oppinut juomaan kahvin pelkän maidon kanssa. Nyt yritän vaihtaa teessä käyttämäni sokerin makeutusaineisiin, opettelen syömään leivän ilman margariinia, lopettaa herkuttelun (ainakin karkkien yms osalta, jos makeanhimo iskee, ostan vaikka vihanneksia ja dippiä tai proteiinipatukan tms.). Tarkoitus olisi saada painoa putoamaan. Tietenkin yritän tähän myös lisäksi harjoittaa jotain liikuntaa, lenkkeilyä tms. Katsotaan vaan miten lenkeille tulee lähdettyä, kun oon huono lähtemään yksin ja mun lenkkeilyseura muuttaa Vantaalle ja paras lenkkiseura asuu Paimiossa. Ehkä kevään tullessa tulisi lähdettyä pyöräilemään tai reippaalle kävelylenkille, jos otan mp3 -soittimen mukaan.
Kuitenkin, kuten mainitsin, yritys on saada painoa tippumaan, jos se vaikka parantaisi itsetuntoakin hieman. Jos saisi edes hieman samanlaisen kropan kuin ennen lapsia. Tuli raskauksien aikana herkuteltua ja syötyä paljon ajatuksella "kyllä mä raskaana ollessa voin..". Ja eihän se tietenkään loppunu synnytyksen jälkeen. Sitä vaan jatkoi ja jatkoi. Nyt oon kuitenkin päättänyt, että herkuttelu loppui. Ja joo, en oo mikään lihava lihava, mutta haluan edes lähelle vanhoja mittoja. En jaksa sitä, että vaatteita sovittaessa itku on lähellä ja peiliin katsoessa tulee kamala itseni inhoaminen, kun olen päästänyt itseni tähän kuntoon. Jos saisi 15 kiloa tiputettua, olisin tyytyväinen. Tosin tiedän, että se on vaikeaa, joten pienempäänkin painonputoamiseen olen tyytyväinen. Laihduin vuosi takaperin 13 kiloa neljässä kuukaudessa kilpirauhasen liikatoiminnan takia, kun aloitin lääkityksen siihen, paino on pysynyt samassa. Nyt kuitenkin yritän päästä ylinmääräisestä eroon.
Tässä kuvat ennen raskauksia ja jälkeen synnytysten.

Ennen lapsia oli siis ihan pieni pömppö ja olin muutenkin paljon kapeampi. En odota että noin laihaksi saan itseäni, mutta mahdollisimman lähelle jos pääsen.
Tässä vielä kuva nykyisestä pömpöstä (huono kuva, mutta ei löytynyt parempaa, melkein kaikki muut oli ylempää otettu) :


*****


Projekti nro 3.
Erin ja Jerry pois vaipoista.
Meillä siis molemmat käyttävät vielä vaippoja. Nyt viimeiset 4kk ollaan pikkuhiljaa harjoiteltu potalle/pöntölle. En ole viitsinyt Jerryä pakottaa, koska poju ei aikaisemmin suostunut potalla istumaan hetkeäkään, vasta kun osoitti itse kiinnostusta, aloitettiin harjoitella kuivaksi. Aika hyvin poju jo käy pöntöllä (potan jätti heti väliin). Välillä vaan unohtuu ja tulee takapakkia, mutta saapahan hän ainakin omaan tahtiin opetella.
Erin innostui pottailusta samaan aikaan kun huomasi, että isovelikin opettelee. Erin onkin innokkaampi kuin Jerry, tosin neiti on syntymästä lähtien pitänyt kiirettä kaiken oppimisessa.
Yritetään, jos kesän loppuun mennessä molemmat olisi kuivia. Tilannetta vaan hieman vaikeuttaa viikonloput, jolloin Erin ja Jerry on isällään, koska en tiedä miten harjoittelu edistyy siellä ja kuinka paljon heidän isänsä jaksaa keskittää energiaa siihen.


*****


Että sellaiset projektit. Tietenkin kakkosen jälkeen tulee vielä projekti nro. 4, vaatekaapin siivous. Heitän kaikki liian isot ja liian pienet vaatteet suosiolla pois ja ostan vaatteita, jotka istuvat ja joista tykkään. Inhottavaa tälläinen kun kaapissa on vaatteita, mutta eivät istu tai en muuten vaan tykkää. Jos saisi kivan tyylin itselleen sitten. Nyt en viitsi lähteä ostoksille kun jos paino tippuu tarpeeksi, vaatteet ei enää näytä kivoilta ;)
Ja näiden lisäksi myöhemmin projekti nro 5. Tupakoinnin lopettaminen. En samaan aikaan viitsi kun nro. 2, koska voin tarvita hermosauhuja. Kunhan se asia on kunnossa, lopetan tupakoinnin. Kesällä tulee 11 vuotta täyteen polttamisen suhteen, ei hyvä. Olisi hyvä saada lopetettua.


Nää jos onnistuu, olen onnellinen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti