maanantai 1. heinäkuuta 2013

Keskiaikaiset markkinat


Kuten eilen kerroin, vietimme osan eilisestä Turun keskiaikaisilla markkinoilla. Olen itse ollut kyseisillä markkinoilla viimeksi 2008 ja silloinkin vain pienen hetken.
Tällä kertaa lähdettiin Lanan, Jerryn ja Erinin kanssa keskiaikaiseen tunnelmaan ja Eetun ja meidän äitin tapasimme paikan päällä. Sofia jäi Jukan kanssa kotiin, mikä osoittautui hyväksi ideaksi ihmismäärän vuoksi.
Ensimmäisenä suunnistimme prinsessakouluun, jota Erin oli odottanut edellisestä illasta asti kuin kuuta nousevaa. Siellä hän oppi niiaamaan kuin prinsessa, laulamaan ja tanssimaan samaan aikaan ja pääsivät he jonkun 'korkea-arvoisen' neidonkin kanssa tanssimaan. Lopuksi saivat vielä prinsessadiplomit, josta Erin oli kovin ylpeä.

Tämän jälkeen siirryimme tutkimaan kojuja. Paljon oli kaikkea, mitä teki mieli ostaa, mutta budjetti oli rajallinen ja tyydyin vain katselemaan. Myös vessahätä yllätti osan porukasta ja vessareissujen ajan lapset innostuivat juoksentelemaan Aboa Vetuksen pihassa.
Aikaa oli tässä vaiheessa kulunut jo sen verran, että lähdimme odottelemaan prinssikoulun alkua. Odotellessa lapset katselivat lampaita, leikkivät ja paijasivat keppihevosia.
Pojat osallistuivat prinssikouluun, tosin Jerryä alkoi ilmeisesti kyllästyttää ja vetäytyi kauemmas. Eetulta kumarrukset ja ratsastus mielikuvitus-hevosella onnistuivat mallikkaasti. Kun tuli aika "pelastaa neito lohikäärmeen kynsistä", Jerrykin innostui. Myös pojat saivat prinssidiplomit ja kehuvatkin olevansa nyt ritareita ja prinssejä.

Sitten lähdettiin metsästämään ehdotonta herkkua, karkkiomenaa. Eetu ei halunnut kyseistä herkkua maistaa, mutta Erin valitsi kookoksella ja Jerry hasselpähkinällä päällystetyt omenat. Hyvin näytti heille maistuvan ja itsekin söin innolla.
Sitten taas lähdettiin kiertelemään. Jonkin matkan päästä ostettiin Lanan kanssa hullunpaperit, joihin molemmille kirjattiin "titteliksi" umpihullu. Nyt voin sitä näyttää aina kun sanon ettei hullua saa pitää jännityksessä.
Kojujen jälkeen jäimme katselemaan jättikuplien tekoa. Niitä tekevä nainen kertoi reseptiksi Fairyn, veden, sokerin ja kaljan. Täytyypä joku päivä kokeilla itsekin tuota, jos saisi isompia ja kestävämpiä kuplia.
Tämän jälkeen suuntasimme vielä Aurajoen toiselle rannalle katsomaan kojut läpi ja tuli sieltä ostettua Lanalle ja lapsille tikkarit. Eetu sai myös mummilta Batman-pipon, jota haluaisi pitää päässään jatkuvasti.
Kivaa oli vaikka väsymys alkoikin lapsia painamaan kesken kaiken ja meininki kävi hieman levottomaksi. Ehkä sitä pääsisi vielä muillekin markkinoille käymään tänä vuonna, tosin ensi kerralla ehkä ilman lapsia niin saa rauhassa katsella ympärilleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti