tiistai 22. tammikuuta 2013

Sairaalakassin sisältö

Pakkasin tänään sairaalakassin. Pidemmän aikaa on ollut mielessä, mutta jotenkin ei ole saanut aikaiseksi. Nyt on tullut olo, että ehkä olisi aika kun nuo harjoitussupistukset tuntuvat tihenevän ja voimistuvan päivä päivältä ja mahakin on jo aika hyvin laskeutunut.
Onneksi toistaiseksi olen välttynyt kivuliailta supistuksilta, en meinaan vielä halua lähteä synnyttämään (vaikka närästyksestä voisin luopua vaikka heti ja olisi kiva voida pukea ilman, että se on hirveä urheilusuoritus).

Ajattelin kertoa mitä itse pakkasin mukaan. Viime kerrasta on jo kolme vuotta aikaa ja hieman sai vakoilla netistä, mitä sinne kassiin kannattaa ottaa mukaan mutta mielipiteitä on yhtä paljon kuin synnyttäjiäkin. Toivottavasti en mitään itselleni tarpeellista unohtanut.

Itseäni varten pakkasin seuraavat tavarat ja tarvikkeet:
-Shampoo, hoitoaine ja saippua. Juu, sairaalassa on sitä ns. hair & body -pesuainetta, mutta olen todennut, ettei sovi minulle (tuntuu hiukset jäävän likaisiksi yms), joten siksi omat.
-Hammasharja ja -tahna
-Deodorantti
-Hiusharja ja pari hiuslenkkiä. Kotoisampi olo kun saa hiukset kiinni.
-Puhelimen laturi. Viestejä ja puheluita kuitenkin lähtee ja saapuu ja noissa älypuhelimissa ei muutenkaan akku kestä kovin kauaa. 
-Imetysliivit.
-Sukat. Sairaalan sukat eivät meinaa pysyä jalassa millään!
-Kamerat. Järkkäri itseäni varten ja pokkari Jukkaa, jotta pääsee lähettämään tulokkaan kuvan sukulaisilleen ja ystävilleen, jotka asuvat kauempana.
-Liivinsuojuksia. Mulla ainakin aiemmissa tapauksissa maito noussut heti kunnolla.
-Kotiinlähtöä varten vaihtovaatteet. Housuja en nyt ottanut, luultavasti lähden samoissa kuin sairaalaan saavunkin, tai sitten Jukka tuo jälkikäteen.
-Siteitä. En vielä tiedä lähdenkö kotiin omissa alushousuissa ja siteessä, vai sairaalan puristamattomissa verkkoalushousuissa ja sairaalan MAXIsiteessä.

Vauvalle:
-Vaatteet kotiutumista varten (lyhyt- ja pitkähihaiset bodyt, sukkahousut, housut, villatakki ja -housut, kaulahuivi, kypäräpipo, villapipo, hanskat, tossut ja ulkopuku). Tuntuu, että tulee otettua kamala määrä vaatteita pienelle, mutta koskaan ei tiedä milloin se lähtö tulee ja millainen sää on kun kotiin päästään. Mieluummin pakkaan varmuudeksi liikaa kuin liian vähän. Eipähän ainakaan pikkuinen palele ja kaikkia ei tarvitse laittaa päälle.
-Tutti ja tuttiketju.
-Pari harsoa. Automatkan mahdollisia vahinkoja varten.

Onpas vaaleanpunainen setti.
Vielä hommaamatta:
- Eväät synnytykseen. Jotain pientä syötävää ja juotavaa. Nämä pakko hommata vasta matkalla sairaalaan, muuten joku nimeltä mainitsematon syö ne etukäteen.

Sekä tietenkin:
-Neuvolakortti. Kulkee aina mukana.
-Verensokerin mittaus -vihko. Tämän joudun kuulemma ottamaan myös varmuudeksi mukaan.


Tämän lisäksi on muutama "Ehkä" -tavara.
Kun lähtö tulee ja käydään hakemassa eväät, käydään ehkä hakemassa myös ristikkolehti ja kynä mukaan, koska vaikka aiemmat synnytykset menneet todella nopeaan, voi olla että tämä neiti antaa odottaa itseään ja silloin on kiva, jos on jotain tekemistä kun odottelee avautumista.
Muutama vaippa ja puhdistusliinat lähtevät myös mukaan varmuudeksi, JOS päätetään kotiin lähtiessä, että käydään kyläilemässä ja esittelemässä tulokasta jossain + juomassa kahvit.

Kaukalon Jukka tuo tullessaan vasta silloin, kun me päästään kotiin. Toivon jo nyt, ettei tarvitsisi olla montaa päivää sairaalassa. Onhan se kiva, kun on tarvittaessa apu vieressä ja on rauhallisempaa kuin kotona, mutta mieluummin lähden mahdollisimman pian kotiin aloittamaan arjen ja kivempi Eetun, Jerryn ja Erininkin tutustua pikkusiskoonsa kotona kuin sairaalassa. Ja jotenkin sairaalassa olo ahdistaa, on aina ahdistanut. Purskahdan illalla helposti itkuun sairaalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti