torstai 20. kesäkuuta 2013

Kesäkuulumisia


Kaikenlaista on taas tapahtunut tässä välillä. Lanan kanssa käytiin kuun puolessa välissä kuvailemassa kukkien keskellä. Lana taas loisti kuten aina, mikään ihmekään kun toinen on kuin malli. Omiin kuviini en ollut tyytyväinen (yllätys yllätys). Pari ihan ok otosta tuli sentään. En sitten pysynytkään kameran takana pelkästään, suurimmaksi osaksi kyllä. On vaan luontevampaa olla linssin takana kuin edessä.
Kuvausreissun jälkeen tuli otettua pari kuvaa pihalla lasten kanssa.

Ilmojen salliessa meillä ollaankin pihalla jatkuvasti. Me ollaan Jukan kanssa yritetty laittaa pihaa parhaamme mukaan. Meillä on lapsille muutama sääntö ulkona olemisen suhteen; etupihalle ja parkkipaikoille ei mennä (autojen takia), ketään ei kiusata ja heti tullaan kertomaan jos joku kiusaa. Aika hyvin totellaankin, välillä vain saa komentaa pois etupihalta. Ja kerran Jerry säikäytti kun oli livahtanut viereiselle pihalle huomaamatta. Onneksi löytyi pian. Tämän jälkeen ollaankin lapsille sanottu, että jos joku vielä menee sinne mihin ei saisi, joutuu sisälle.
Eetukin on alkanut saamaan paljon uusia kavereita kun meidän pihalla asuu aika paljon saman ikäisiä. Välillä saa käydä sanomassa pojille, että ottaa myös Erinin leikkeihin mukaan.

Sateen yllättäessa pyritään keksimään jotain lapsia kiinnostavaa puuhaa. Erin usein haluaakin pukeutua prinsessaksi ja onneksi mummi on tytölle tehnykin monta prinsessamekkoa eikä loppua näy. Täytyy pian hommata vaaterekki mekkoja varten kun kaapista uhkaa loppua tila.
Tiistaina sateen pakotettua meidät sisälle, napattiin lapsilta vaatteet pois, levitettiin papereita kylppärin lattialle ja he pääsivät toteuttamaan itseään sormiväreillä ja pensseleillä. Kun taiteilu ei enää kiinnostanut, napattiin hieman herkkuja olohuoneeseen ja vuokrattiin Räyhä-Ralf. Oli kyllä elokuva josta piti sekä lapset että aikuiset. Nyt meillä onkin jo pari päivää leikitty Räyhä-Ralf'ia. Elokuva oli kyllä sen verran kaikkien mieleen että ensi viikolla taitaa ilmestyä myös meidän hyllyyn.
Tulipa tiistaina myös siivottua kunnolla, meidän kirotuista korkea nukkaisista matoistakin lähti sellainen määrä roskia että huhhuh. Mä myös jatkoin barbitalon kunnostusta josta tulee juttua myöhemmin.

Eilen käytiin uimassa. Lähdettiin hieman kauemmas uimaan, tuttuun rantaan Naarjärvelle. Lapset uivat innoissaan kunnes jokaisella alkoi huulet sinertämään. Kävin mäkin VIHDOIN kastamassa talviturkin. Sofia pääsi myös kastelemaan varpaat ja ihmetteli vain tilannetta kuten kuvasta näkyy.
Pakko kyllä kehua tätä rantaan, laituri rajaa matalamman osan joten lapset eivät lähde liian syvälle ja ranta ei ole kovin iso joten ei tarvitse pitkään etsiä omia lapsiaan. Sijainti on myös sellainen, ettei rannalla kovin paljon käy ihmisiä. Meidän vanha mökki on siinä aika lähellä, joten siitä ranta on tullut tutuksi.

Mitäs muuta tässä välissä onkaan tapahtunut? Viime perjantaina olin laivalla Annun ja parin Annun kaverin kanssa. Ihan hauska reissu oli mutta ihanaa oli palata kotiinkin lasten luokse. Jukan nuorempi pikkuveli kavereineen myös saapui meille. Huomenna pojat lähtevätkin jo kotiin meidän kyydillä kun me suunnataan Ylöjärvelle juhannukseksi.
Maanantaina olin kuvattavana. Sain facebookissa viestiä eräältä kuvaajalta, joka kaipaili valokuvamalleja ja lupauduin menemään. Kyse oli parista taideprojektista ja kuvissa oltiin ilman vaatteita. toiseen projektiin otettiin vasta koekuvat ja myöhemmin menen uudelleen kuvattavaksi muutaman muun kanssa (en tiedä vielä kenen) ja joku maalari tulee tekemään teoksen, jossa ideana on "ihminen kankaana" ja otetaan niitä ja bodyscape-kuvia. Nämä kuvat sitten menevät näyttelyhin joista kuulen myöhemmin kun aika ja paikka on tiedossa. Hieman jännitti mennä, mutta ei se sen kummempaa olluit kuin lääkärin edessä riisuminenkaan. Olen myös ylpeä, koska huono itsetuntoni kanssa uskalsin mennä tällaisiin kuviin. Ylitin itseni.

Ei meillä oikein muuta ole tapahtunut. Sofia tietenkin kasvaa ja taidot kehittyvät jatkuvasti. Aamut alkavat leveällä hymyllä ja välillä jo hieman nauretaan ääneen. Tänään ollaan kääntymisharjoituksia tehty kauhean raivon kanssa kun ei vielä päästä ympäri. Navan ympäri tosin jo pyöritään. Kuolaaminen on myös lisääntynyt sen verran että hampaita taitaa pian alkaa ilmestymään. Pulloon tartutaa jo itse, ote ei vain ole kovin pitävä vielä. Pian mun vauva varmaan jo konttaa. nyyh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti