maanantai 27. toukokuuta 2013

Yksi karvainen ja neljä vähemmän karvaista lasta

Perjantaina pidettiin lasten kanssa nautiskelu päivä. Käytiin kaupasta ostamassa suklaata, mansikoita ja hedelmiä. Näillä herkuteltiin Jukan ollessa vielä töissä. Illasta Lana tuli meille grillaamaan ja saunomaan.

Hienoa kun Eetusta on tullut vastuuntuntoinen isoveli ja pitää Erinistä ja Jerrystä huolta leikkipihalla. Ei itse tarvitse koko ajan seistä keinujen vieressä, vaan saan rauhassa istuskella omalla pihalla Sofian kanssa. Välillä Erin ja Jerry unohtavat, ettei etupihalle ole asiaa (autotien takia), mutta tässä vaiheessa Eetu kirmaa aina sanomaan mulle ja käyn komentamassa karkulaiset takaisin takapihan puolelle.
Ollaan kaikkia lapsia ohjeistettu, että ketään ei kiusata ja kenelläkään ei ole oikeutta kiusata heitä. Toistaiseksi ainakin ovatkin saaneet olla rauhassa (paitsi toisiltaan, sisarusrakkaus♥). Olen kieltämättä hieman yllättynyt etteivät he ole kiusanneet muita, kotona kun kinaa tulee jatkuvasti. Mutta parempi näin.

Takapihalle on nyt hakusessa trampoliini (ikävä kyllä ei mahdu isoa, joku parimetrinen ehkä mahtuisi. Ja turvaverkon kanssa tietenkin.) ja lapsille puhallettava uima-allas.
Myös Safi saa ulkoiluhäkin parin viikon päästä tuohon pihalle. Kissaneiti ei viihdy valjaissa mutta ulkoilu kiinnostaisi. Päivisin tuuletetaan aika usein kämppää olohuoneen ikkuna auki ja usein Safi on vieressä kärkkymässä jos vaikka pääsisi ulos. Ei kuitenkaan viitsi päästää ettei vain mene hiekkalaatikolle tarpeilleen tai tapahdu mitään hänelle. Pari kertaa on jo ollut puoliksi ulkona ja kerran oli livahtanut takapihalle kun Jerry unohti oven auki, mutta neiti tottelee yllättävän hyvin ja juoksi sisälle heti kun käskin. Kissa tottelee mua välillä paremmin kuin lapset. Usein saan pientä "vastaväitettä" Safilta kun komennan, mutta tästä huolimatta hän perääntyy tilanteesta ja menee ainakin hetkeksi kauemmas avoimesta ikkunasta. Jos onnistun, voin yrittää joku päivä kuvata tätä, ei meinaan ole tavallista maukumista vaan enemmänkin sellaista "mut..mut..mut.."-tyylistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti