maanantai 26. elokuuta 2013

Alla omenapuun... sijaitsee perunamaa.


Pojilla alkoivat harkat viikko sitten. Jerrykin siirrettiin nyt "isojen poikien" ryhmään, eli Mineihin Eetun kaveriksi. Pikku herra yllätti äidin täydellisesti osaten käyttäytyä ja jopa tanssiessa mukana, Kirpuissa kun touhu meni aina pelleilyksi. Ehkä se vaikuttaa, kun ohjaaja ei ole sukulainen? Ensi viikolla alkaakin sitten Kirppujen harkat ja Erinkin pääsee tanssimaan. Tänään neiti pääsi myös Minien harjoituksiin, mutten voi päästää prinsessaa sinne vielä, muutenhan mummilla ei ole tanssiparia kun Sofiakaan ei vielä kävele.
Tänään harkkojen jälkeen suunnattiin ukille (isälleni) omenavarkaisiin, tarkoituksena napata hieman omenoita mukaan piirakkaa varten. Onnistuin keräämään melkein muovikassillisen omenoita Erinin avustuksella, joten meillä ilmeisesti tehdään useampi piirakka. Tällä välin Jukka oli auton kimpussa meidän isän kanssa.
Kun omenat oli kerätty, Tanja näytti lapsille mistä voi kuokkia viimeiset perunat ylös. Homma osoittautuikin lasten mielestä niin hauskaksi, että Jukan puuhat ehtivät valmistumaan kun vielä oltiin täydessä vauhdissa. Jukka saikin lisää aikaa auton kimpussa ja pääsi rauhassa kurkkimaan konehuoneessa (autohan ei meillä ole ollut kuin pari kuukautta). Erin innostui kuokkimisesta eniten ja olikin haka löytämään perunoita. Pienen alkukankeuden jälkeen saatiin kerättyä melkein korillinen pottuja, josta Erin sai valita puoli muovikassillista kotiin mukaan. Tällä viikolla taitaa perunat maistua erityisen hyvältä, onhan ne lasten ylös nostamia. Sofia seuraili tarkasti sisarusten touhuja, ensi vuonna pääsee hänkin mukaan perunoita etsimään.
Lopulta vielä piti Tanjan kanssa päästä kastelemaan kaikki kukkapenkit ja mun osalta perunoiden metsästys muuttui matojen metsästykseksi poikien halutessa uusia "lemmikkejä". Lopulta madot kuitenkin päästettiin ruusupenkkiin mellastamaan kun äiti sanoi jyrkän EI:n näille luikerteleville lemmikeille.
Ukilla tulee käytyä liian harvoin, lapset kun nauttivat päästessään mellastamaan pihalla ja syömään oman maan antimia, pihalla meinaan kasvaa omenoiden ja perunoiden lisäksi luumuja (joita ei tänä vuonna tullut kuin pari kappaletta), herneitä, mansikoita, vadelmia, mustikoita yms..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti