maanantai 25. marraskuuta 2013

Tohinaa


Meillä on pikku hiljaa alettu valmistautumaan jouluun. Ekat piparit leivottiin viime tiistaina, kun Lana tuli aamukahville ja toi taikinaa mukanaan. Lapsilla oli hauskaa kun sai painella muottien kanssa, äitillä ei niinkään, kun piti koko ajan kaulita ja kehottaa ettei muoteilla painella päällekkäin. Saatiin me kuitenkin pieni satsi tehtyä kelvollisiakin. Eipä ne kauaa kestäneet.
Keskiviikkona tein itse Kinuskikissan ohjeella kaksinkertaisen taikinan, tästä sitten torstaina leivottiin n. puolet ja perjantaina loput. Torstaina päästin lapset myös koristelemaan osan pipareista. Onneksi peitin pöydän kelmulla, helpotti huomattavasti siivoamista.

Lauantaina oltiin Annun luona Jukan korjatessa autoa. Mun piti ottaa Annusta kuvia, mutta osa epäonnistui vähäisen valon takia (en oikein tykkää salamasta) kun jalustakin jäi kotiin. Loput oli Annun mielestä huonoja, on kriittinen omista kuvistaan. En ymmärrä miksi Annu ei ymmärrä olevansa kaunis? ja "virheet" jotka hän näkee kuvissa, ovat sellaisia mitä muut eivät näe. Itse sitä aina katsoo omia kuviaan kriittisemmin kuin muut, mutta en yhtä kriittistä ihmistä muista tavanneeni. Noh, jokainen kelpuuttaa millaiset kuvat haluaa :)
Lapset sentään pääsivät touhuamaan keskenään ja illan kohokohta taisi olla pellehyppyjen hyppiminen tuolilta.
 Eilen tehtiin ekat joulutortut, joista en päässyt maistamaan itse yhtään. Oma vika, kun menin syömään itse tehtyjä pasteijoita ähkyyn asti. Koristeltiin myös kuusi, vähän ajoissa mun makuun. Pyysin loppu viikosta Jukkaa tuomaan joulukoristelaatikon varastosta, jotta saan jouluvalot ripustettua. No, herra toi jotain muutakin, meidän kuusen ja pystytti sen. Tietenkin siitä asti Eetu on kinunut kuusen koristelua, ja annoin eilen periksi . Onpahan ainakin aattoa varten valmiina.
Seuraavaksi sitten suunnittelemaan joululahjojen ostoa, joulukortti-kuvan ottoa ja Eetun syntymäpäiviä. Niistä kuitenkin sitten myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti