perjantai 9. joulukuuta 2011

Nyt kai unen saan, lennän suureen maailmaan

Mietiskelin eilen unia. Mistä unet tulee?  Miksi mä en näe koskaan ns "normaaleja unia" vaan mun unet on aina sekavia. Niissä esiintyy kaikkea omituista, esim. 25cm pitkiä hyönteisiä joilla on piikki takapuolessa ja syövät puuta, eläimiä jotka puhuvat selvää suomea, lentämistä, noitia, jne...
Yleensä mun unissa ei oo päätä eikä häntää. Ne tuntuu tosi todellisilta mutta aamulla on ' wtf '-olo. Esimerkkinä: Näin yhtenä yönä unta jossa oltiin meidän mökillä juhannuksena (joka myytiin pari vuotta takaperin. Siskoni (jonka kanssa en ole tekemisissä.), tuli paikalle ja kysyi miksen ole soitellut. Tiuskaisin takaisin että en halua olla hänen kanssaan missään tekemisissä. Viereisessä lammessa oli valkoinen 2½-3 metrinen käärme uiskentelemassa, joka yritti syödä viittä paikalla olevaa kissaa. Kaksi se saikin syötyä, mutta jollain ilme keinolla molemmat kissat pääsivät karkuun käärmeen mahasta. Hetken päästä olinkin jo sisällä ja siellä lenteli tämän aiemmin mainitsemani hyönteinen joka yritti syödä seinään reiän jotta pääsisi ulos. Veljeni ja mieheni saivat ötökän tainnutettua ja huusin heille että "tappakaa se nyt" mutta pojat ilmoittivat että haluavat tutkia sitä ja käärivät sen pekoniin. Tässä vaiheessa heräsin. Uni oli tosi todentuntuinen ja muistin vielä aamullakin elävästi hyönteisen sujahtamisen korvani ohi tai miltä kissan turkki tuntui ollessaan kuolainen.

Yksi uni jonka näin nuorempana todella usein on jäänyt mieleeni. Unessa olen läheisellä leikkikentällä keinumassa ja kun hyppään keinusta, en laskeudukaan maahan, vaan leijun ilmassa. Hetken päästä onnistun hallitsemaan itseäni ja lentelen sinne tänne. Ala-astettani vastapäätä on  pienen pieni metsä, jonka läpi oikaisin usein kouluun. Tässä unessa metsässä oli noitia ja kukaan ei uskaltanut mennä lähellekään metsää. Koulun oppilaiden ja noitien välille syntyi tappelu, ja heräsin siihen.
Olen ajatellut tarkistaa unikirjasta mitä uneni voi tarkoittaa. Näin ko. unen meinaan kolmen vuoden aikana usein, vähintään kerran kahdessa viikossa. Muutaman ensimmäisen kerran uni oli ahdistava mutta lopulta totuin.


Mietiskelin myös enneunia. Mistä ne tulevat? Miksi jotkut näkevät niitä? Eräs ystäväni näkee enneunia silloin tällöin jotka myös toteutuvat.


KUVA TÄÄLTÄ!


Tähän loppuun vielä Wikipediasta lainattu selitys unista: Uni on omakohtainen, subjektiivinen nukkumisen aikana koettava elämys, jossa esiintyy ajatuksia, tunteita, mielikuvia, ääniä ja muita aistimuksia. Unen sisältö saattaa muistuttaa tarinaa, joka etenee epäloogisesti ja absurdisti; arkielämän ilmiöt näyttäytyvät vääristyneinä ilman minkäänlaisia "rajoja". Unessa on erilaisia vaiheita, joiden aikana herääminen on erilaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti